Vi på GRETRO tycker det är så intressant att se vad som är trend och vad som skapar intresse bland våra kunder. Oberoende av trender så var efterfrågan på bord enormt stor före jul. Speciellt runda matbord med iläggsskivor. Under pandemin var efterfrågan mindre men nu desto större. Äntligen kunde hela släkten träffas och alla vänner umgås.

Nu ser vi fram emot vad som blir trender under 2023 och tror att följande blir intressanta:

 1. Renoverade möbler
  Intresset för hållbarhet fortsätter och blir allt större. Allt fler kommer till GRETRO för att själva renovera eller måla om eller låta oss ta hand om deras möbler. Hållbarhet är inte längre bara ett honnörsord utan har blivit verklighet för allt fler. En målad möbel blir dessutom en unik möbel som ingen annan har.  GRETRO erbjuder olika workshops och kurser.
 2. Ombonad inredning
  Textilier i form av snygga och trevliga kuddar i soffan eller dukar på borden ger ett mysigt och ombonat hem som du trivs i. Allt från knalliga färger i soffan till skrynkliga dukar och roliga servettringar ger en unik heminredning som ingen annan har.
  Även bonader och bolstervar (klädsel på kuddar) i färgstark allmogestil kommer under 2023, mixat med modern design, ger dessa en ombonad och varm känsla. Kelim mattor och kuddar kommer starkt tillbaka eftersom de ger en skön atmosfär i hemmet. Vi söker trygghet och värme i hemmet i en föränderlig värld utanför vår dörr.
 3. Vitrinskåp är en trend
  Redan i slutet av 2022 var efterfrågan stor på vitrinskåp. En del av våra kunder köpte ovanskåpen på vissa möbler för användning i sina kök och andra köpte hela gamla vitrinskåp antingen för sina kök eller matrum.
  Helt klart blir vitrinskåp, stora eller små, målade i eller utvändigt, en klar trend 2023. GRETRO har redan några vitrinskåp och kommer att införskaffa en hel del olika som fristående vitrinskåp eller för inbyggnad.
 4. Ljus uppåt väggarna
  Även om elen är dyr behöver vi belysning i hemmen. Varför inte enstaka ljuskällor med led-belysning längs väggarna som är unika eller golvlampor som är annorlunda och gör att du kan rikta ljuset.
  Lampskärmar som du vill ha dem, kan vara svåra att hitta. Varför inte själv göra egna? Hos GRETRO kan du gå kurs för att tillverka en lampskärm som passar perfekt i ditt hem. Eller omvandla en tråkig trä- eller metall lampfot eller marmorfot så att den passar in i din inredning och matchar gardinerna eller annat i ditt hem.
 5. Mer färg på inredningen
  Det blir mer färg och mönster på möblernas klädsel, gärna i djungelstil som zebra eller tiger. Även uppåt väggarna blir det färgglatt. Djärva väggmålningar på djur och exotiska botaniska växter kommer starkt komponerat med en sammetssoffa eller en mysig stor och mjuk plyschfåtölj.
  Med Annie Sloans nya breda sortiment av väggfärg- och snickerifärger får du ett brett spektrum av härliga kulörer att leka med. GRETRO är återförsäljare av Annie Sloans färger.

Välkommen till GRETRO under 2023 så hjälper vi dig att bli trendig och få ett mysigt hem!

Pia och Anders Jansäter

 

 

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.