Sälja till GRETRO

GRETRO söker hela tiden efter nya saker och därför är vi tacksamma om ni har överblivna möbler och annat som ni annars skulle slänga bort men nu kan tjäna pengar på.

Vår tanke är att värna om miljön genom återbruk. Vi ska inte belasta miljön genom att slänga saker i onödan. Det lönar sig alltid att kolla om innehållet i hemmet går att återbruka. Vi är också sakletare åt dig om du önskar något speciellt föremål.

Våra tjänster
Om du ska flytta och får möbler över kan du kontakta oss. Vi hjälper dig med att röja, slänga och flyttstäda om du ska flytta till ett vårdhem eller vid ett dödsbo. Vi köper hela hem men också enstaka objekt t ex möbler, lampor, porslin med mera till försäljning i butiken GRETRO och e-shoppen. Kolla nedan under Kommission!

HUR GÅR DET TILL?

1 Kontakta oss via mail och skicka foton
För att vi snabbt ska kunna hjälpa dig är vi tacksamma om du mailar och skickar foton först på det du vill sälja.
Därefter kontaktar vi dig för en diskussion.

Kontakta Pia Jansäter, på 0709-83 77 80 eller skicka mail till info@gretro.se

2 Lämna in till oss
Antingen kommer du till oss med varorna eller så kommer vi till er och tittar på det som ska röjas. Därefter värderar vi föremålen och gör upp ett serviceavtal . Om det handlar om många inventarier gör vi en arbetsbeskrivning och kostnadsförslag. GRETRO betalar för dina föremål och ombesörjer bortforsling.

GRETRO har ett stort kontaktnät med duktiga hantverkare, städfirmor och åkerier med flera som vi samarbetar med i olika projekt om du skulle behöva hjälp utöver vad vi kan erbjuda.

3 Kommission vid enstaka föremål
Vi tar också emot enstaka prylar på kommission som har beröring med vår verksamhet som möbler och inredning från t ex 40-/50-/60-talet.

Vi värderar dina föremål och du får 40% av värdet som du får när vi sålt ditt inlämnade föremål. Den summan vi får ska täcka våra kostnader. För att dina föremål ska kunna bli sålda fotograferar vi dem och lägger ut dem på vår e-shop till försäljning och i alla sociala medier. Pengarna som vi tar ska täcka vinstmarginalbeskattning på 25%, hyra, marknadsföring, försäljning, hantering, lagerutrymme, el, med mera.  

4 Efter 2 månader i vår butik vid kommission
Ditt föremål får exponeras i vår butik och via vår e-shop och våra sociala medier i 2 månader. Om föremålet/föremålen inte säljs så kan du hämta dem i butiken eller så skänker vi dem till välgörenhet. Så håll koll på tiden!

Kontakta Pia Jansäter, på 0709-83 77 80 eller skicka mail till info@gretro.se