GRETRO Story

Vårt fokus är återanvändning och miljötänk.

Vi brinner för att ta vara på saker och använda dem igen och igen. Slit och släng ersätts med återanvändning därför erbjuder vi kurser i renovering och målning. Vi tar vara på de resurser som finns och förstår att de inte är oändliga samtidigt som vi vill måna om miljön.

GRETRO skapades 2013 av familjen Jansäter
Det började med att sonen Gustav producerade en e-shop påhejad av systrarna Emelie och Louise. Namnet GRETRO kommer från G som i Gustav, men också G som i Greta. Men egentligen började det långt tidigare. Mormor Greta och morfar Nils som åkte ner till Frankrikes loppmarknader under 40-, 50- och 60-talen och kom tillbaka med möbler som varsamt renoverades. Denna passion har förts över till hela familjen.

Alla våra produkter har en egen historia även vår färg
Vi säljer prylar som många har tröttnat på, men som i ett nytt hem skapar den där personliga karaktären som inte en ny sak kan göra. Vi säljer också miljövänliga färgprodukter, Chalk Paint, från Annie Sloan för att du bättre ska kunna ta hand om dina möbler och förnya ditt hem på ett enkelt, billigt och hållbart sätt.

En retrospektiv e-shop och butik
Anders renoverar dina möbler eller lär dig att själv renovera på Roslins väg 14 i Malmö tillsammans med Pia som hjälper dig hur du ska inreda ditt hem eller ditt kontor med färg och form. Hon hittar de rätta färgnyanser med Chalk Paint för både möbler, väggar och tak och ger dig massor av inspiration på de populära workshoparna i inredning, färglära och mycket mer. Både Pia och Anders håller kurser i inredning, renovering, målning, lampskärmstillverkning och mycket mer.

Mormor Greta, följde oss länge och väl tills hon blev drygt 104 år gammal 2019, tillsammans med morfar Nils håller de ett vakande öga över oss från himlen.

Retrospektiv, ett tillbakablickande på det som varit.
Prylar och pinaler från en annan epok. Gustav, Greta och Retro - GRETRO nu med möbler och inredning för modern och läcker inredning.

Kontakt: info@gretro.se

Anders telefon: 0708 88 19 37
Pias telefon: 0709 83 77 80