Butik & e-shop

GRETRO finns för dig!

Du som vill ha fräck inredning med begagnade kvalitetsmöbler och prylar från 40-/50-/ och 60-talet samtidigt som du gör både planeten och plånboken en tjänst måste besöka oss. Med öga för olika stilar och tidsperioder ger vi ditt hem den rätta känslan. Alltid med miljötänk, återanvändning och hållbarhet som tre ledord.

Vår butik GRETRO ligger i Malmö på Roslins väg 14. Vi har också en e-shop med ett stort utbud av möbler och inredning.

Renovering och målning på uppdrag

Det är Anders och Pia Jansäter som driver butiken. Anders renoverar, snickrar och tapetserar stolar, soffor och fåtöljer med flera andra möbler. Pia säljer och målar med den miljövänliga färgen Chalk Paint från Annie Sloan. Du kan lämna in dina möbler/stolar/hyllor för ommålning om de är i en hanterbar storlek.

Kursverksamhet och workshops

Vill du själv ta hand om dina ärvda möbler eller loppisfynd, men vet inte hur? Eller så har du inte plats att börja måla om möbeln i ditt hem. Kurser är dessutom ett underbart sätt att koppla av på. Att göra något stimulerande med händerna och se resultatet av arbetet får dig att må bra.

  • renoveringskursen tar du med dig den möbel som du vill förändra/förnya. Anders lär dig renovera, stoppa och klä om möbler, laga en rickig stol eller hur du ska behandla möbelns yta. Möbler behöver mycket kärlek för att återfå glans och vacker yta. Kursen i möbelrenovering har ett flexibelt upplägg med individuell handledning, för dig som inte kan varje dag, varje vecka.
  • Kurserna med Chalk Paint från Annie Sloan är kreativa, intuitiva och roliga. Du lär dig färger och tekniker för att få fram vackra ytor och spännande mönster. Du utforskar och experimenterar med schabloner, förgyllning, betsning med flera andra metoder. Nya tekniker från Annie Sloan får dig att häpna över vad du kan göra med Chalk Paint™. En kul och kreativ kurs där du får ännu mer lust att måla med Chalk Paint™ och aldrig vill sluta måla.
  • På workshopen i lampskärmstillverkning överträffar du dig själv när det gäller att vara påhittig. Du kan tillverka lampskärmar eller framför allt, ta vara på gamla skärmar, på olika sätt och är inte alls så svårt: Workshopen ger dig inspiration hur du själv kan förnya lampskärmarna i ditt hem.

Vi är sakletare

Under hela året söker vi efter nya varor som vi varsamt renoverar innan de pryder någons hem eller arbetsplats. På förfrågan letar GRETRO Design upp möbler för att du ska få en unik inredning.

Röja, slänga, sälja och städa vid dödsbo

Att röja efter en nära anhörigs bortgång kan många gånger kännas svårt. Det kan vara både känslosamt och tungt. Vi hjälper dig med att röja, slänga och flyttstäda dödsboet, eller hemmet vid t ex en flyttning till vårdhem, oftast tillsammans med proffsiga flyttfirman Nettoflytt. Vi köper hela hem men också enstaka objekt t ex möbler, lampor, porslin med mera till försäljning i butiken GRETRO. Vi tar även kommission.

Kontakta mig så kollar jag vilken typ av behov du har och ger dig ett pris.
Maila eller sms:a först en bild.

Pia Jansäter, inredare, på 0709-83 77 80 eller skicka mail till info@gretro.se