Publicerad den Lämna en kommentar

Utomhus med Chalk Paint™?

Utomhus? Måla med Chalk Paint™ ? Varför inte!

Utomhus? Ja, Chalk Paint™ fungerar utmärkt ute i det fria. Enligt Annie Sloan passar färgen särskilt bra på tegel, betong, sten och terrakotta. Du behöver inte vaxa ditt projekt. Då är risken stor att du innesluter fukt och kan få ditt föremål att spricka vid temperaturförändringar.

Chalk Paint ™-färgen försvinner i solen och åldras graciöst med naturelementen eftersom Chalk Paint är en vattenbaserad dekorativ färg och har inga väderbeständiga eller skyddande egenskaper. Beroende på vilket utseende du vill ha och de platsspecifika förhållandena kan det hända att du behöver bättra på din målning regelbundet. Chalk Paint färgen rekommenderas inte till möbler i teak eller annat oljigt träslag. Testa alltid om du är osäker! Däremot kan du alltid lacka dina möbler för att skydda dem, se nedan!

Måla med Wall Paint utomhus på väggar
Annie Sloans väggfärg kan användas utomhus, men den kommer åldras över tiden när den utsätts för naturelementen. Du kan emellertid använda en Annie Sloans blanka eller matta lacker för att skydda ytbehandlingen om du vill.

Måla trädgårdsmöbler
Efter det att du målat med din Chalk Paint färg på trädgårdsmöbler är det bäst att att du avslutar med ett lager vattenbaserat lack för att skydda mot fläckar. Lacken gör ytan hållbar så att den håller längre. Förvara ändå alltid dina målade och lackade trädgårdsmöbler inomhus eller under skydd under vintern, så att du får glädje av dina möbler under många år.

Chalk Paint™ Laquer finns i två olika finishar:
Gloss (blank) hittar du här >>

Matt hittar du här >>

Gloss har glans men är inte högblank. Lacken kan appliceras med pensel, roller eller färgspruta. När du använder Chalk Paint™ Laquer bör du applicera minst två tunna lager Chalk Paint™ Laquer på det som ska vara utomhus. På så sätt garanteras full täckning, så att vatten inte kan tränga in. Om vatten tränger in under lackytan kan färgen under lacken så småningom börja flagna. Se därför till att täcka ordentligt med lacken.

Den nya och förbättrade vattenbaserade polyakryllacken från Annie Sloan ger en slitstark yta med inbyggt UV-skydd. Den kan användas både för interiörer och exteriörer, och blir inte gul över tiden. Varken färgen eller lacken missfärgas eller bleknar av solljus.

Lackerna har låga VOC:s och är certifierad som s.k. Toy Safe.

Läs mer om Toy safe in EU.

https://www.kemi.se/lagar-och-regler/ytterligare-eu-regler/farger-och-lacker-voc

”Volatile Organic Compound”. De flesta lösningsmedel i färg tillhör denna kategori.

Varför behöver vi då lösningsmedel i färg?

Jo, lösningsmedlen underlättar appliceringen och gör att färgen lättare flyter ut till en jämn och slät yta. Speciellt i lackfärger har lösningsmedlen stor betydelse eftersom man förväntar sig släta och perfekta ytor.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.