Publicerad den Lämna en kommentar

Skapa miljösmart inredning och bli en del av cirkulär ekonomi

Om du vill bli en del av cirkulär ekonomi erbjuder Eds Bruk workshop 2022 i samarbete med GRETRO AB i sommar den 5, 6 och 7 juli. Du kan välja att bo och gå på workshops eller bara delta i workshops. Konst&Fika erbjuder smaskiga våfflor och annan förtäring.

Genom att lära dig att återbruka heminredning hjälper du till att minska mängder av avfall och föroreningar som släpps ut varje år vid nytillverkning av möbler. Endast 35 procent av Sveriges befolkning väljer att reparera. Om konsumenterna i stället använder heminredningen längre, köper begagnat, reparerar och målar om, så kan detta främja cirkulär ekonomi.

Ett smart val för både plånboken och miljön
På GRETRO:s workshops i vackra Småland på Eds Bruk lär du dig hur du kan göra för att förnya och uppdatera hemmet på ett hållbart sätt. Vi hinner inte med allt på en enkel workshop men vi ökar din möjlighet för återbruk och hur du själv kan bidra. Du får också möjlighet att ta med dig små möbler, lampskärmar och lampfötter för att komma i gång.

Upplägget är följande:
Under tre förmiddagar erbjuder vi en grundkurs med samma innehåll på ca 2,5 timme. Välj vilken förmiddag du vill gå och du får du möjlighet att prova på hur enkelt det är att förnya och uppdatera med miljövänliga färgen Chalk Paint från Annie Sloan.

Pris för grundkursen (samma innehåll under alla tre förmiddagarna): 450 kr för ca 2,5 timme
Kaffe, färg, material och handledning ingår under tre förmiddagar.

Grundkurs tre förmiddagar den 5, 6 och 7 juli kl 9.00 – 11.30
”Miljösmart – Återbruka mera” (Pia och Anders från GRETRO) 450 kr

Vill du själv ta hand om dina ärvda möbler eller loppisfynd, men vet inte hur? I vissa fall har dina möbler inga större behov av en reparation, utan en kosmetisk renovering kan räcka. Färgen är sliten, handtag har sett bättre dagar och möbeln känns inte längre riktigt modern. Du får mängder av tips och testar färger.

Efter en enkel grundkurs kan du under eftermiddagarna välja olika workshops om du vill förkovra dig i renovering/återvinning på olika sätt.

Pris för vardera workshops (med olika inriktning): 650 kr för ca 4 timmar
Fika, färg och handledning ingår, material kan köpas om du inte tar med dig något. Teknikerna som du lär dig kan du även använda på andra möbler. Se www.gretro.se

Rabatt på 200 kr får du om du vill gå på mer än en eftermiddagsworkshop, en annan dag.

Här hittar du beskrivning av kurserna och möjlighet att anmäla dig>>

Ring gärna om du har frågor till: Pia Jansäter, GRETRO AB, Telefon 0709837780
Anmälan till: info@gretro.se  Skriv workshop, datum, namn, telefonnummer och adress
Inbetalning till: GRETRO AB via swish: 1236204564

Frågor angående boende:
basecamp@edsbruk.se 

Konst & Fika till: konstochfika@edsbruk.se

Vackra Eds Bruk med underbar miljö. Gå in och kolla på hemsidan Eds Bruk Workshop 2022>>


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.