Publicerad den Lämna en kommentar

Pärlemorskimmer som en milstolpe

Annie Sloan firar 30 år med Chalk Paint

Pärlemorskimmer eller produkten Perlescent Glaze är en splitterny Chalk Paint produkt med försäljning från och med den 2/4.  Pearlescent Glaze är kronan på verket nu när Annie Sloans färgprodukter – Chalk Paint firar 30 år.

Pärlor är bröllopsgåvan på 30-årsdagen av ett bröllop. Traditionen att symbolisera den 30-åriga bröllopsdagen med pärlor sägs komma från den långa tiden det tar för pärlostronet att skapa pärlan. Oräkneliga lager av pärlemorkristaller som hålls samman i en stark förbindelse.

För många år sedan hade Annie Sloan en ”Pearlescent” glasyr, men den här är glittrigare, lättare att arbeta med och har en slitstark yta.
Den nya produkten Perlescent Glaze är en vattenbaserad och ytbehandlande produkt som är ljusreflekterande och väldigt dekorativ. Den ger en skimrande finish från naturen.

Pärlemorglasyren kan användas på många olika sätt. Applicera den direkt på Chalk Paint™ eller på en lackad yta. Den är också effektfull att använda med schabloner. Perlescent Glaze är också vacker blandad med lite av Chalk Paint-kulörerna för att skapa en uppsättning av opaliserande pastellfärger, eller applicera den helt enkelt som en avslutande höjdpunkt på ditt arbete.

Produkten lämpar sig också för användning inomhus på möbler, väggar och golv – antingen på målade eller omålade ytor.

Pärlemorskimmer med glans
Ytor som är målade med Pärlemorglasyren får en mer intensiv genomskinlig glans. Du kan också blanda med ytterst lite av Chalk Paint färgerna för att skapa ett mjukt genomskinligt skimmer. Produkten ger en hård bestående finish som påminner om Annie Sloans lackprodukter.

Dessa vackra pastellfärgade metallflaskor var ett av de första Pearlescent Glaze-projekten som Annie Sloan testade. Är de inte vackra? Från vänster till höger blandade hon Pearlescent Glaze med Chalk Paint i Old White, Florence, Aubusson Blue, Antibes Green och English Yellow. När du blandar Pearlescent Glaze med Chalk Paint kan du bara lägga till en liten snutt av Chalk Paint färgens pigment. Av detta skäl fungerar pigmentrika ljusa och djärva färger bäst. Om du är för tar för mycket färg eller mörk färg i relation till Pärlemor glasyren kommer de ljusa reflekterande pärlpartiklarna att gå förlorade. Om du är försiktig kan du skapa en regnbåge med fantastiska pastellskimmer.

Varje burk på 250 ml täcker ca 6 kvm och en liter beräknas täcka ca 24 kvm beroende på yta och applikation. Torktiden är ca 2 timmar och är inte lämplig för utomhusbruk. Tän k alltid på att tvåtta penseln direkt med tvållödder för att snabbt få den ren.

Läs mer om produkten och köp den här hos oss på e-shoppen >>

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *