GRETRO

GRETRO – en retrospektiv e-shop och butik

img036
Mormor Greta och morfar Nils framför Kölnerdomen i Tyskland på 50-talet.

GRETRO skapades 2013 av familjen Jansäter.  Vi kom igång genom att sonen Gustav producerade en e-shop påhejad av systrarna Emelie och Louise. Namnet GRETRO kommer från G som i Gustav, men också G som i Greta. Mormor Greta och morfar Nils som åkte ner till Frankrikes loppmarknader under 40-, 50- och 60-talen och kom tillbaka med antikviteter och gamla saker som varsamt renoverades. Denna passion har förts vidare till hela familjen.

Återanvändning och miljötänk
Vi brinner för att ta vara på saker och använda dem igen och igen. Orden slit och släng upphör att existera och ersätts med återanvändning. ”Gammalt skräp” får en ny klang. GRETRO är ett bolag som bidrar till återanvändning. Vi tar vara på de resurser som finns och förstår att de inte är oändliga samtidigt som vi vill måna om miljön.

Alla våra produkter har en egen historia även vår färg
Vi säljer prylar som många har tröttnat på, men som i ett nytt hem skapar den där personliga karaktären som inte en ny sak kan göra. Vi säljer också färgprodukter, Chalk Paint, från Annie Sloan för att du bättre ska kunna ta hand om dina möbler och förnya ditt hem på ett enkelt och billigt sätt. Chalk Paint™ är en giftfri, vattenbaserad färg som är blyfri, luktfri och har extremt låga VOC halter (VOC = flyktiga organiska föreningar). Chalk Paint™ är en helt unik dekorativ färg som Annie Sloan utvecklade för att måla möbler, golv och väggar och den bygger på en livstid av forskning och erfarenhet av att arbeta med färg och kulör. År 2020 firar vi 30-årsjubileum med Annie Sloan. Läs mer här om Annie Sloan och se alla tekniker och färger >>

Pulserande verksamhet på Roslins väg 14 i Malmö
Pappa Anders renoverar möbler eller lär dig att renovera pår kursen Renovera mera i vår butik på Roslins väg 14 i Malmö tillsammans med mamma Pia. Butiksverksamheten startade 1 september 2014 på Jörgen Ankers gatan men flyttade sedan till Slottsstaden, Malmö, i större lokaler. Adressen är Roslins väg 14. Pia hjälper dig om du är tveksam hur du ska inreda ditt hem eller ditt kontor. Hon hittar de rätta färgnyanser med Chalk Paint för både möbler, väggar och tak och ger dig massor av inspiration på de populära workshoparna i inredning, färglära och mycket mer. Både Pia och Anders håller kurser i inredning, renovering, målning, återbruk, lampskärmstillverkning och mycket mer.
Läs pressmeddelandet om ”Reklamaren och kommunikatören som blev retrofanatiker” >>

Här kan du hitta hela utbudet av workshops och kurser>>

Mormor Greta, följde oss länge och väl tills hon blev drygt 104 år gammal 2019, tillsammans med morfar Nils håller de ett vakande öga över oss från himlen.

Retrospektiv, ett tillbakablickande på det som varit. Prylar och pinaler från en annan epok. Gustav, Greta och Retro – GRETRO nu med möbler och inredning för modern och läcker inredning .

Kontakt: info@gretro.se

Anders telefon: 0708 88 19 37
Pias telefon: 0709 83 77 80

GRETRO AB med organisationsnummer 556655-9786

2 reaktioner på “GRETRO

 1. Hej!
  Jag är så nöjd med alla ”business” jag har haft med gretro!!
  Bl a har de klätt om mina fina gustavianska stolar med utmärkt bra resultat – nytt
  fint guldglänsande tyg med en avbrytande bård !

  Jag köpte två fina nattduksbord som jag skall ha på ”Eds Bruk Herrgård” och de kom
  verkligen på rätt plats !

  Tack för gott samarbete oc mycket nytt! Cecilia Bergstrand

  1. Tack Cecilia!
   Mvh
   Anders

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.