Publicerad den Lämna en kommentar

Färgelegans i badrummet

Färgelegans som du får med Chalk Paint

Färgelegans i betong look kan du få på en vägg genom att använda tekniken ”Wash” med Chalk Paint från Annie Sloan. Denna underbara Chalk Paint-scen är hämtad från det senaste numret av The Colourist, som visar hur du använder vit färg på sätt som är intressant snarare än intetsägande och kliniskt.

Annie Sloan: ”Jag vet att det kan verka motsägelsefullt för en färgälskare som jag, att prata om vita färger men de är oerhört praktiska och enkla att arbeta med. Jag kände oerhörd glädje av att sitta ner och tänka på tips och tricks för att integrera de vita färgnyanserna Old White, Pure och Original i ditt hem. Det finns fullständig information om färger och tekniker som används för att skapa detta badrum med ”grov betongvägg” på min webbplats”.

Betongeffekt för badrumsväggen
Betongeffekten är relativt lätt att uppnå med tre Chalk Paint®-färger och Matt Chalk Paint®-lack och lite tålamod. För en sammanhängande harmoni i resten av ditt badrum, så att olika färgnyanserna harmonierar med varandra, så välj en nyans från din betongpalett för att måla ditt badkar och badrumsgolv. Vi använde Scandinavian Pink för badet och 1:a färg på väggen. Vi gjorde en ”Wash” av Old White på golvet och väggen. Båda fick sedan ett skikt av Matt Chalk Paint®-lack som avslutning. 

Du behöver:
Skandinavian Pink
Honfleur
Old White
Chalk Paint lack

Så här skapar du betongväggen

  • Börja med att måla hela väggen i Scandinavian Pink.
  • När den är torr ska du applicera en neutral jordisk nyans på slumpmässiga områden – här har vi valt, Chalk Paint i Honfleur., som du målar dit fläckvis t ex med en scotch Brite
  • Medan färgfläckarna med Honfleur fortfarande är våta använder du skrynkligt tidningspapper för att sprida runt färgen vilket ger ett strukturerat grovt lyxigt utseende.
  • Låt allt torka innan du tar den ljusa färgen Old White blandad med vatten för att få ett mjölaktigt utseende, och använd en fuktig trasa för att tvätta över väggen.
  • Låt detta torka för en molnig look, applicera sedan mer utspädd Old White Chalk Paint längs väggens överkant.
  • Lägg på fylligt med färg på en av Annie Sloans stora naturpenslar och tillåt sedan färg- och vattenblandningen att droppa och rinna ner från penselspetsen.
  • Slutligen, när hela väggen är torr, använd Matt Chalk Paint-lack för att skydda den.

Läs mer på Annie Sloans hemsida hur du gör rustik effekt i badrummet>>

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.