Årets inredningstrender betyder nya möjligheter men också nytändning. Vi kikar på de nya trenderna nu när vi går mot ljusare tider.

Aldrig förr har väl trenden att skapa lugn och ro med färg och inredning varit starkare. Det är inte konstigt efter alla kriser och oro ute i världen. Eller oron över att få pengarna att räcka till som gör att intresset för retro och second hand är enormt stort.

Hitta inredning och färg hos GRETRO

Trender kommer och går och alla magasin med mode och inredning berättar vad som trendar. Längst ned ger jag några länkar där du kan se och läsa mer. Men vi på GRETRO vill berätta vad vi kan bidra med för att hjälpa dig att skapa trygga rum som ger plats för balans och återhämtning.

Nästa års trendprognoser innehåller jordnära och murriga nyanser som en bas i ditt hem t ex terrakotta och djupa gröna toner. Kulörer som du hittar i vårt färgsortiment från Annie Sloan.

Vårt trygghetsträvande har medfört att inredning och färgsättning av våra hem har blivit viktigare än någonsin. Hemmet är en allt centralare plats för lugn och andlighet men också glädje.

Retro och nostalgi

Vi skådar tillbaka på tidigare årtionden som 60-, 70-, 80- och 90-talen med färgat glas, draperade tyger, starka kulörer, rent trä, ystra former och mönster.  Möbler med nostalgi och historia påminner oss om mormors trygga hem. Vi vill ha personlig inredning med mönster på mönster och återbrukade möbler i mörkt trä. Med hjälp av lite färg ger vi återbrukade möbler ett nytt liv.

En hel del som hör till denna trend hittar du hos GRETRO både vad gäller möbler, tyger och färgburkar.

Mer mönster  och färg

Och äntligen börjar allt fler låta färg och mönster ta plats i sina hem. Det är en trend som vi har känt av under slutet av förra året. Färg ger glädje, lust och hoppfullhet. Redan i höstas sålde vi varma kulörer såsom Burgundy Chalk Paint, en varmt röd färg. Den nylanserade Paprika Red Chalk Paint, en kryddig terrakottaröd kulör med värme och passion, blev en succé.

Om du vill hänga på trenden att ta in naturen i hemmet ska du definitivt måla väggarna i grönt eller blått. Kulörer som skapar lugn och ro som havet eller skogen. Och inte bara väggarna utan taket, karmarna och dörrarna ska du också måla i samma kulör eller ton i ton.

Om du vill se utbudet av alla lugna gröna nyanser som GRETRO tillhandahåller från Annie Sloans ska du titta här>>

Här är alla blå läckra nyanser som GRETRO tillhandahåller från Annie Sloan>>

Färg med effekt på humöret

Pantones kulör för 2024 har fått namnet “Peach Fuzz”. Det kulören har en mjuk persikoton och skulle kunna jämföras med Annie Sloans Antoinette Chalk Paint. Kolla här på Antoinette>>

Den precis som en del andra av Annie Sloan-sortimentet skulle platsa på trenden “Dopamine decorating”. Här handlar det om du inreder ditt hem med färger och mönster som har en positiv effekt på humöret och måendet.

Välkommen att titta inom GRETRO så hjälper jag dig att hitta rätt kulör och färg.

Vi täcker alla dina inredningsbehov med Chalk Paint för möbler, Wall Paint för interiörer (väggar och tak) och Satin Paint för dörr- och fönsterkarmar (och möbler också!).

Pia Jansäter

Tips från andra som berättar om årets trender:

https://www.happyhomes.se/inspiration/trender/trendrapport-var-sommar-2024

https://husohem.se/artiklar/20240102/8-stora-inredningstrender-2024/

Lämna en kommentar

Observera att kommentarer måste godkännas innan de publiceras.