Recycling

Recycling med individuell stil

GRETRO renoverar möbler och vi lämnar gärna referenser eftersom så många kunder är nöjda med vårt arbete.

Recycling av möbler är ett sätt att skaffa sig en unik och personlig inredning samtidigt som du gör både planeten och plånboken en tjänst. GRETRO finns för dig, som vill ha fräck inredning med kvalitetsmöbler och prylar från 50-, 60- & 70-talet. Recycling med individuell stil.

GRETRO älskar inredning och allt som gör ditt hem vackert

Pia Jansäter kan hjälpa dig att hitta din unika stil oavsett om det handlar om ett hem eller ett kontor. Från idé till genomtänkt inredning med kreativa lösningar följer hon dina behov och önskemål. Med öga för olika stilar och tidsperioder ger vi ditt hem den rätta känslan.
Alltid med miljötänk, återanvändning och hållbarhet som tre ledord.

GRETRO har dessutom ett stort kontaktnät med duktiga hantverkare, arkitekter, grafiska formgivare, fotografer och cateringspartners som vi samarbetar med i olika projekt.

Kontakta Pia Jansäter, inredare, på 0709-83 77 80 eller skicka mail till info@gretro.se

Släng aldrig något!  GRETRO ger svunna tiders möbler nytt liv

Alla de möbler vi säljer renoverar vi. Vi vill få de i så likt ursprungsskicket som möjligt. Anders renoverar, snickrar och tapetserar stolar, soffor och fåtöljer med flera andra möbler. De flesta möbler behöver en enkel uppfräschning för att bli som nya igen.

Vår tanke är att värna om miljön

Det lönar sig alltid att först kolla om det går att renovera. Vi byter tyg på soffan/stolen med flera andra möbler, målar, snickrar, syr, klär om dina lampskärmar och mycket mer. Många gånger kan du välja tyg eller skinn till de möbler vi klär om. Vi samarbetar med duktiga tapetserare för de möbler vi själva inte klär om.

Du kan lämna in dina möbler/stolar/hyllor för ommålning om de är i en hanterbar storlek. Både Pia och Anders kan utföra måleriuppdrag av möbler hemma hos dig om det måste göras på plats. Det är inte alltid man har tid eller intresse att göra det själv, men älskar Annie Sloans fantastiska Chalk Paint!

Kontakta  Anders Jansäter 0708-88 19 37 så kollar jag vilken typ av renovering som behövs och ger dig ett pris. Maila eller sms:a först en bild.

Kursverksamhet och workshops

Vill du själv ta hand om dina ärvda möbler eller loppisfynd, men vet inte hur? Eller så har du inte plats att börja måla om möbeln i ditt hem. Kurser är dessutom ett underbart sätt att koppla av på. Att göra något stimulerande med händerna och se resultatet av arbetet får dig att må bra.

Renoveringskurs hos GRETRO

renoveringskursen tar du med dig den möbel som du vill förändra/förnya. Anders lär dig renovera, stoppa och klä om möbler, laga en rickig stol eller ger dig tips på hur du målar om möbler eller hur du ska behandla möbelns yta. Möbler behöver mycket kärlek för att återfå glans och vacker yta. Kursen i möbelrenovering har ett flexibelt upplägg med individuell handledning, för dig som inte kan varje dag, varje vecka.

Kurserna med Chalk Paint från Annie Sloan är kreativa, intuitiva och roliga. Du lär dig färger och tekniker för att få fram vackra ytor och spännande mönster. Du utforskar och experimenterar med schabloner, förgyllning, betsning med flera andra metoder. Nya tekniker från Annie Sloan får dig att häpna över vad du kan göra med Chalk Paint™. En kul och kreativ kurs där du får ännu mer lust att måla med Chalk Paint™ och aldrig vill sluta måla.

Fyra kvinnor har möhippa hos GRETRO och tillverkar lampskärmar.

På workshopen i lampskärmstillverkning överträffar du dig själv när det gäller att vara påhittig. Du kan tillverka lampskärmar eller framför allt, ta vara på gamla skärmar, på olika sätt och är inte alls så svårt: Workshopen ger dig inspiration hur du själv kan förnya lampskärmarna i ditt hem.

Under hela året söker vi efter nya varor som vi varsamt renoverar innan de pryder någons hem eller arbetsplats. På förfrågan letar GRETRO Design upp möbler för att du ska få en unik inredning.

Röja, slänga, sälja och städa vid dödsbo

Att röja efter en nära anhörigs bortgång kan många gånger kännas svårt. Det kan vara både känslosamt och tungt. Vi hjälper dig med att röja, slänga och flyttstäda dödsboet, eller hemmet vid t ex en flyttning till vårdhem. Vi köper hela hem men också enstaka objekt t ex möbler, lampor, porslin med mera till försäljning i butiken GRETRO. Vår tanke är att värna om miljön genom återbruk. Det lönar sig alltid att kolla om innehållet i hemmet går att återbruka, allt för mycket slängs bort i dag.

Vid en första kontakt kommer vi till er och tittar på det som ska röjas och städas. Därefter gör vi upp ett serviceavtal med arbetsbeskrivning och kostnadsförslag.

GRETRO har ett stort kontaktnät med duktiga hantverkare, städfirmor och åkerier med flera som vi samarbetar med i olika projekt.

Ring Pia 0709 83 77 80 eller Anders 0708 88 19 37