Inlägget gjort

Frisk och smittfri – GRETRO öppet igen

Frisk och med nya tag öppnar vi vår butik GRETRO igen tisdagen den 17/11.

Covid 19 kan visa sig på många varierande sätt och alla drabbas olika. Både Anders och jag testades positiva på covid-test den 2 november efter att ha varit förkylda några dagar (då hade vi redan stängt butiken och vi följde de rekommendationer som getts 27/10).
Vi vet inte hur, när, var och av vem vi fått det ifrån inom de 2-14 dagarna innan det bröt ut hos oss. Anders var dålig några dagar utan hosta och feber. Jag blev sämre med feber, ont i kroppen, svårt att andas och mycket hosta. Inget smak- eller luktbortfall eller andra tecken.

Vi har varit i kontakt med 1177 flera gånger, vårdcentralen, akuten, läkare och sjuksköterskor om hur vi skulle bete oss och när vi skulle kunna beräknas vara friska. Vi har underrättat alla dem vi haft kontakt med via butiken t ex kursdeltagare och uppdragsgivare.

Frågan kommer alltid upp, när är man frisk och inte smittar andra.
Jo, enligt alla experter som tillfrågats är man frisk om man inte känt sig sjuk, varit utan feber och ingen hosta på två dagar. Eller som en läkare sa: har du konstaterats covid 19 – positiv har du sjukdomen med 100%, antingen överlever du och blir frisk och smittar inte någon samt blir immun i ca 6 månader ELLER så klarar kroppen inte av det. Anders och jag är tacksamma att våra kroppar klarade av covid 19.

Det finns inga friskhetsintyg och man kan inte med säkerhet se antikroppar i ett test efteråt om du ens haft det. Däremot vet vi, att vi har haft det med 100%-säkerhet, har tillfrisknat och smittar inte nu när vi öppnar butiken. För säkerhets skull stannar Pia hemma till nästa vecka.

Fortsätt var kreativ och få inspiration
Vi vill ge alla möjligheten att fortsätta med att måla, känna sig kreativa och få inspiration och nya idéer för att ta hand om sina möbler, koppla av, ha en hobby och renovera sitt hem i dessa tråkiga coronatider.

Förutom alla nya rekommendationer från myndigheter tar vi upp dessa små råd för att minska smittspridningen.

 • Vi släpper nu bara in 2 personer åt gången i butiken, mot tidigare 3, var snälla och respektera detta.
 • Boka gärna en exklusiv visning av möbler eller om du vill kolla färg eller annat från Annie Sloan, om du känner dig otrygg, maila info@gretro.se
 • Ring om det är något som du vill köpa. Anders tel 0708881937, så fixar vi leverans eller att du kan hämta vid butiksdörren.
 • Beställ och köp gärna via vår e-shop www.gretro.se
 • Använd munskydd (ett gott råd som vi hela tiden fick av expertisen)
 • Glöm inte att hålla avstånd i butiken.
 • Tvätta händerna med sprit före du går in i butiken och efteråt.

Hjärtligt välkomna!
Pia och Anders

 

 

 

 

En reaktion på ”Frisk och smittfri – GRETRO öppet igen

 1. Hola amigos Pia och Anders,
  Läste på Er hemsida att ni tyvärr var sjuka i Kovid19 ☹️ som många andra men, det glädjer mej att höra att ni åter igen att blivit FRISKA 😍 💕 och kunna öppna er butik 👍🏼 👍🏼👍🏼
  Un abrazo grande till Er båda! 🙅🏻‍♀️
  Natalie

  PS. Gärna kommer forbi snart! (…lugnt, jag ringer innan🙂)

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *